Over ons

Over Lagusski: van ontstaan tot nu

planfondlampen rails - Lagusski
Lagusski-Industrial-Solutions-verspaning

Waar een klein ideetje toe kan leiden

Ergens in 2006 vroegen Lagusski oprichters Jan-Willem Wessels en Saskia de Jong zich, geïnspireerd door eerdere projecten, af: ‘Gôh, zouden we eens kunnen kijken of we LED verlichting in een RVS trapleuning kunnen inbouwen? Dat zou toch wel eens een heel mooi design product kunnen zijn, met veiligheid en verlichting gecombineerd’.

Marktintroductie trapleuning met LED

Zo gezegd en gedaan: het ontwikkelproces begon, een kantoor en werkplaats werden ingericht en na een aantal maanden was het prototype met accu gereed en productierijp. Na de productintroductie op 3 mei 2007 bij het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin konden we flink aan de slag met de fabricage van de eerste series trapleuningen met LED verlichting. De Lagusski trein was in beweging gezet.

Van idee naar groeiend bedrijf met toegevoegde waarde in meerdere markten.

Oei, ik groei

Wat een grote stap was die eerste medewerker! En een volgende en een volgende sloten zich snel aan. Nu zijn we met een fijne groep vakmensen die elkaar op de diverse disciplines perfect aanvullen en goed op elkaar ingespeeld zijn. Van engineering tot prototypebouw, van verspaning tot laswerk en constructie en van montage op locatie tot fijne mechanische en elektronica assemblage in de fabriek. Neergestreken op onze derde bedrijfslocatie en actief in verschillende product/markt combinaties, zijn we voorlopig nog niet uitgegroeid.

Continu innoveren

Natuurlijk zouden we Lagusski niet zijn als we het bij die eerste productserie hadden gelaten. Producten werden verbeterd, uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en aanvullende producten werden ontwikkeld en toegevoegd aan het assortiment. Engineerings- en productiecapaciteit werden daarnaast ook ingezet voor industriële spelers in diverse andere sectoren. Innoveren niet om het innoveren, maar om het daadwerkelijk creëren van toegevoegde waarde met een product of toepassing, waarbij kwaliteit en service altijd op de eerste plaats komt.


Merken, markten en producten

Logo Lagusski Industrial Solutions - Lagusski

Engineering, prototypebouw, verbetering en vervaardiging van productie-ondersteunende machines, (spare)parts en tooling. Sterk in industrieel maatwerk, enkelstuks en kleine series, in onder meer de sectoren Semiconductors, Consumer Electronics en Automotive.

Illunox logo - Lagusski LED Railings

Ontwerp, productie, levering en/of montage van leuningwerk met LED verlichting. We denken graag vroegtijdig in het architectonisch ontwerpproces mee om het LED werk optimaal in het ontwerp te integreren. Wereldwijd actief in Openbare Ruimte, Utiliteit en Scheepsbouw.

Lumigrip logo - Lagusski LED railing systemen

Ontwerp en realisatie van LED leuning- en balustradewerk in de particuliere woningbouw. In RVS of op kleur gecoat, gebogen (ook voor spiltrappen) of recht, LEDsystemen met accu of aangesloten op het vaste elektranetwerk. Projecten worden uitgevoerd in geheel Nederland en in België.

RVS Trapleuning Logo - LED railings

Webshop voor LED leuningwerk op maat voor de handige doe-het-zelver. Bijpassende leuningen, kapstokken, deurgrepen, schoenenrekken en accessoires kunnen ook eenvoudig besteld worden. Stijlvol design in hoogstaande kwaliteit is waar we voor staan.


Waar komt de naam Lagusski vandaan?

De naam Lagusski komt uit het Russisch en betekent ‘kikkers’. Waarom we voor deze naam hebben gekozen is een lang verhaal…Dat verklappen we hier dus niet. Toch nieuwsgierig? En denk je dat we raakvlakken hebben? Kom dan eens een kopje koffie bij ons drinken. Wie weet komt je dan wat meer te weten over de mysterieuze kikkers…

Contact opnemen

Lagusski-Wijchen-copyrights-Broer-van-den-Boom