Over ons

Over Lagusski: van ontstaan tot nu

planfondlampen rails - Lagusski

Waar een klein ideetje toe kan leiden

Ergens in 2006 vroegen Lagusski oprichters Jan-Willem Wessels en Saskia de Jong zich, geïnspireerd door eerdere projecten, af: ‘Gôh, zouden we eens kunnen kijken of we LED verlichting in een RVS trapleuning kunnen inbouwen? Dat zou toch wel eens een heel mooi design product kunnen zijn, met veiligheid en verlichting gecombineerd’.

Lagusski-Industrial-Solutions-verspaning

Marktintroductie trapleuning met LED

Zo gezegd en gedaan: het ontwikkelproces begon, een kantoor en werkplaats werden ingericht en na een aantal maanden was het prototype met accu gereed en productierijp. Na de productintroductie op 3 mei 2007 bij het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin konden we flink aan de slag met de fabricage van de eerste series trapleuningen met LED verlichting. De Lagusski trein was in beweging gezet.

 

Van idee naar groeiend bedrijf met toegevoegde waarde in meerdere markten.

kantorencomplex LED railings - Lagusski

Oei, ik groei

Wat een grote stap was die eerste medewerker! En een volgende en een volgende sloten zich snel aan. Nu zijn we met een fijne groep vakmensen die elkaar op de diverse disciplines perfect aanvullen en goed op elkaar ingespeeld zijn. Van engineering tot prototypebouw, van verspaning tot laswerk en constructie en van montage op locatie tot fijne mechanische en elektronica assemblage in de fabriek. Neergestreken op onze derde bedrijfslocatie en actief in verschillende product/markt combinaties, zijn we voorlopig nog niet uitgegroeid.

Continu innoveren

Natuurlijk zouden we Lagusski niet zijn als we het bij die eerste productserie hadden gelaten. Producten werden verbeterd, uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en aanvullende producten werden ontwikkeld en toegevoegd aan het assortiment. Engineerings- en productiecapaciteit werden daarnaast ook ingezet voor industriële spelers in diverse andere sectoren. Innoveren niet om het innoveren, maar om het daadwerkelijk creëren van toegevoegde waarde met een product of toepassing, waarbij kwaliteit en service altijd op de eerste plaats komt.


Merken, markten en producten

Onder het merk Lumigrip® bieden we een totaalservice concept aan de particulier die zijn woning graag wil verfraaien met LED leuningen, balustrades en aanverwante producten.

De handige klusser kan het LED leuningwerk precies op maat bestellen op onze webshop www.rvstrapleuning.nl.

Met het merk ILLUNOX® richten we ons op het ontwerp en realisatie van LED leuning projecten in de openbare ruimte, utiliteit en scheepsbouw. Denk daarbij aan LED leuningen op trein- en metrostations, bruggen en in en rondom openbare gebouwen.

En last but not least: met Lagusski | Industrial Solutions ondersteunen we diverse industriële bedrijven in uiteenlopende sectoren. Dat doen we door de ontwikkeling en productie van tooling, parts en machines die stappen in het productie- of verpakkingsproces kunnen ondersteunen en verbeteren.


Waar komt de naam Lagusski vandaan?

De naam Lagusski komt uit het Russisch en betekent ‘kikkers’. Waarom we voor deze naam hebben gekozen is een lang verhaal…Dat verklappen we hier dus niet. Toch nieuwsgierig? En denk je dat we raakvlakken hebben? Kom dan eens een kopje koffie bij ons drinken. Wie weet komt je dan wat meer te weten over de mysterieuze kikkers…

Contact opnemen

Lagusski-Wijchen-copyrights-Broer-van-den-Boom